– Jeg er meget energisk og kan godt lide, at der sker noget hele tiden. Det gør der i grøntafdelingen; der kommer nye varer hver dag, siger Frederik Madsen.
Vi er helt vilde med det grønne
Man må godt være lidt kræsen – så længe det ikke går ud over udvalget.
Tekst af Conny Probst. Foto Klaus W. Rasmussen
KIRKE HYLLINGE: – Frederik Madsen er grøntelev. Dem finder man ikke særlig mange af, fortæller MENY-købmand Michael Ascanius.
– Vi går meget op i, at vores ansatte er madarbejdere, og det er Frederik. Han kan rådgive om, hvad de forskellige grøntsager kan bruges til, og hvordan man håndter dem. Han kan også forklare om de mere eksotiske grøntsager og frugter, vi har.
– Det er ikke bare ”æbler og pærer” mere. Der findes så mange forskellige nye frugter og så mange slags salater, siger Michael Ascanius. Der glæder sig over, at der er sat køl på grøntsagsafdelingen.
– Det har gjort, at hele butikken ikke er så varm længere om sommeren. Og så holder tingene længere, og vi mindsker madspildet. Jeg hader madspild.
Danske agurker
– Jeg er meget energisk og kan godt lide, at der sker noget hele tiden. Det gør der i grøntafdelingen; der kommer nye varer hver dag, siger Frederik Madsen.
– Jeg vil gerne endnu længere ind i det. Så jeg har tilmeldt mig et kursus i frugt og grønt på Slagteriskolen,
Pt. er det jordbær og danske grøntsager og frugter, Frederik Madsen har fokus på i butikken.
– De danske agurker er populære. Vi solgte 200 af dem på fire dage i påsken, fortæller han.
Selv spiser Frederik en del salat.
– Som regel hjertesalat, danske agurker, peberfrugter og gulerødder. Det kan jeg bedst lide.
– Vi sælger også en hel del skyllet og snittet grønkål.
– Jeg er stort set glad for alt grønt, undtagen tomater. Jeg forstår ikke folk, der snakker om snack-tomater.
– Det er ok at være kræsen, så længe det ikke går ud over vores udvalg. Sortimentet skal passe til alle, siger han – og peger på de mange forskellige tomat-varianter.