Osted Slagter og Ost ligger midt i Osted, i Lejre og er en forretning, der holder fast i de gamle traditioner

Vores produktion er gammeldags – her er ingen digitalisering siger slagtermester Kennet Hansen.

Ja tak til 350 kg. hakket kød

Annonce

Osted Slagter&Ost her haft ja tak-tilbud på facebook siden 2018. Det er især det hakkede oksekød, der er rift om.

Tekst af Conny Probst. Foto: Klaus W. Rasmussen

Osted: Slagtermester Kennet Hansen overtog Osted Slagter&Ost på Fugletoften i marts 2001. Og han holder fast i de håndværksmæssige traditioner i slagterfaget. Det betyder blandt andet, at kød hænger og modner naturligt, og at røgvarer, saltvarer og pålægsvarer produceres helt fra bunden efter originale opskrifter.
Vores produktion er gammeldags, her er ingen digitalisering overhovedet. Vi fremstiller varerne ved håndkraft og med ”gefühl”. Vi kan se, når tingene er færdige. Eksempelvis skal pølser og skinke røges længere om vinteren på grund af den højere luftfugtighed, siger Kennet Hansen.
I 2017 blev det tidligere Osted Ost en del af forretningen, så butikken i dag også tilbyder mere end 100 oste fra det meste af Europa.
Vi er de retmæssige ejere af Osted Ost og Mejeri. Vi har altid solgt oste, bare ikke så meget. Nu er osteafdelingen er en stor del af butikken.

Totalløsninger

Butikken har mange specialiteter og meget af det er hjemmelavet, eksempelvis røgvarer og alle pålægsvarer.
Vores sortiment har ændret sig meget. I dag er vi mere en madbutik. Vi laver totalløsninger med bøf og kartofler, masser af buffeter ud af huset og tilbyder alt til frokostbordet. Og så er vi meget stærke på lagrede oste, især gamle oste, siger Kennet Hansen.
Butikken var en af de første, der hoppede med på ja-tak-bølgen på facebook.
Vi har kørt med ja-tak-tilbud siden 2018 og har fået opbygget en stor kundekreds. I denne uge har vi solgt mellem 330 og 350 kilo hakket oksekød.

Chokolade-køer

Butikken kan prale af at sælge ”verdens bedste oksekød”: Sashi kød.
-Det er det blevet kåret til fire år i træk. Kreaturerne bliver fodret med 600 gram mørk chokolade hver eneste dag. -Det giver en flot marmorering og en meget intens smag.

Ost og Tapas

Osted Slagter&Ost leverer også mange tapasanretninger ud af huset.
Selvfølgelig har vi også ost og pølser, men en rigtig tapasbuffet skal bestå af små selvstændige retter, af luksustapas. Jeg vælger ud fra, hvad der er friskt for årstiden, og jeg sørger for, at gæsterne bliver mætte, lover Kennet Hansen.
Der er fire ansatte og lidt løsarbejdere i butikken på Fugletoften. Og Kennet Hansen er ikke bleg for at binde an med store arrangementer.
Lige siden 2009 har vi stået og grillet oksekød, svinekød og pølser og serveret salat og pasta til 1.050 af Regions Sjællands medarbejdere ved DHL-stafetten i Fælledparken, altid med hjælp fra slagteren i Glumsø. Vi samarbejder om så store arrangementer.
Det største arrangement, slagtermesteren har bundet an med, var et motorcykeltræf på Roskilde Dyrskueplads i 2019. Her fik de 1.000 deltagere serveret morgenmad, frokost og aftensmad i en hel uge. Der var cirka 40 mand i arbejde hver dag.
Det er dog ikke kun store arrangementer, Osted Slagter& Ost tilbyder at levere mad til.
Butikkens fredagsmenu kan bestilles til en person og opefter.

Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig