– Tænk grønt, lyder opfordringen fra medarbejder Frederik Madsen og købmand Michael Ascanius.
Frugt og grøntsager kan faktisk godt gøre mig lækkersulten
ANNONCE: I MENYs grøntafdeling kommer der nye varer hver dag. Det passer Frederik Madsen godt; han elsker, når der sker noget.
Del denne artikel
Tekst af Conny Probst. Foto Klaus W. Rasmussen.
KIRKE HYLLINGE: – ”Frederik Madsen er grøntelev. Dem finder man ikke særlig mange af”. Det fortalte MENY-købmand Michael Ascanius for et halvandet år siden.
Nu har Frederik bestået skolen med et flot syv-tal og snart udlært madarbejder.
Det betyder, at han kan rådgive om, hvad de forskellige grøntsager kan bruges til, og hvordan man håndter dem.
Og han vil fortsat være at træffe i grøntafdelingen.
– Vi er enige om, at han fortsætter i butikken, så han kan få lidt mere ”hår på brystet”, siger købmanden.
En verden af grønt
Som madarbejder sørger Frederik Madsen for, at der hver dag er et stort udvalg af lækre, friske ingredienser i butikken til kundernes næste måltid.
Sidder man fast i de samme retter til frokost eller aftensmad, og vil man gerne have mere grønt på bordet, så er der hjælp at hente hos MENY, der har masser af inspiration og grønne opskrifter fra årstidens frugt og grønt.
Hver uge kan man finde nye lækre opskrifter – lige til at tage med hjem i køkkenet.
Nogle er kødfrie, andre kombinerer kød, fisk og grønt og det søde køkken er selvfølgelig også repræsenteret.
Og ellers er der hjælp at hente på hjemmesiden meny.dk/frugt-og-groent, hvor man finder alle opskrifterne for hver måneds frugt og grønt, som er i sæson.
Det er svært ikke at blive lækkersulten – og inspireret – når man ser opskrifter på eksempelvis ”bagt græskarsuppe med ristede kerner”, ”grøntsagsgryde med Hokkaido græskar” og ”mørbrad med porrer, kartofler, ristede svampe og brombær”.
Eller hvad med en salat af havtorn, ramsløg, kikærter og pærer”, ”spinatpandekager med ærter og gedeost” eller en lille apetizer med agurk og rejer?