Alle pølserne hos Osted Slagter&Ost er fremstillet af en grundfas med omkring 78 til 80 procent kød, proppet i en grisetarm.
En rigtig god pølse skal tilberedes og serveres med følelse
En god pølsesnak, om pølser, med slagtermester Kennet Hansen, Osted Slagter&Ost.
Tekst af Conny Probst. Foto Klaus W. Rasmussen
OSTED: – En rigtig slagterpølse har en høj kødprocent og er ikke for mager; så bliver den tør, forklarer slagtermester Kennet Hansen, da LejreMagasinet dukker op i baglokalet for at få en god pølsesnak.
– Kunsten i at fremstille pølser er, at røgning og kogning foregår i det rette tempo. Det er meget vigtige ting. Så får pølserne det rigtige knæk.
Hos Osted Slagter& Ost kan man købe pølser med rent flæskefars, pølser lavet med kalv og flæsk, den populære Osted-grillpølse med løg og paprika, pølser med chili, hvidløg osv.
Det lille rids
– Det bedste er at lave små rids i pølsen. Også på ostepølser. Så steger man direkte ind i kødet på pølsen med det samme. Og det er uanset, om de bliver tilberedt på grillen eller på en stegepande, siger slagtermesteren.
– Jeg kan bedst lide, at man tilbereder pølser ved lidt lavere varme og i længere tid. Det må såmænd gerne være i en halv time, forklarer Kennet Hansen.
– Er pølserne lagt på en kulgrill, hvor det kan være svært at regulere temperaturen, så skal man intervalstege dem: Tage dem af og på.
Masser af kød
Alle pølserne hos Osted Slagter&Ost er fremstillet af en grundfas med omkring 78 til 80 procent kød, proppet i en grisetarm.
– Det er gammeldags producerede pølser, der er røget på bøgetræ. De er glutenfri og indeholder masser af krydderier (efter vores egne opskrifter).
Alle pølser vejer cirka 125 gram stykket og er mellem 28 – 30 mm i tykkelsen.
Og hvordan skal pølserne så nydes, vil LejreMagasinet gerne vide.
– Man må ikke “svine” en god pølse til med alt muligt. En god sennep, der river lidt i næsen og en – gerne hjemmelavet – ketchup, hvor man kan se løgstykkerne, lyder rådet fra slagtermesteren.
FAKTA:
Osted Slagter&Ost er en god gammeldags slagter med tradition for de bedste slagtervarer og alt inden for det gamle stolte fag. Det rækker lige fra gammeldags modning af okse- og kalvekød på krog til moderne mad ud af huset. Butikken blev etableret i 1910, og lige siden har der været en slagter på Fugletoften i Osted.
Slagtermester Kennet Hansen overtog virksomheden i marts 2001.
I 2017 blev det tidligere Osted Ost en del af forretningen, så butikken i dag også tilbyder mere end 100 oste fra det meste af Europa.