
Osted Slagter&Ost er en god gammeldags slagter med tradition for de bedste slagtervarer og alt inden for det gamle stolte fag, fortæller Slagtermester Kennet Hansen.
Det er især de stærke, der er populære
Annonce: Folk kommer langvejs fra for at især at købe de stærke skæreoste, fortæller slagtermester Kennet Hansen, der i 2017 købte Osted Ost.
Del denne artikel
Tekst af Conny Probst. Foto Klaus W. Rasmussen.
OSTED: – Vi har et stort udvalg; vi har altid mere end 100 oste i butikken fra det meste af Europa. Osted Ost lever i bedste velgående hos Osted Slagter&Ost, siger Kennet Hansen.
– Vi har drevet Osted Ost videre siden 2017, hvor vi købte navn, Facebookside, inventar og restlageret med vine og oste fra konkursboet.
– Vi er de retmæssige ejere af Osted Ost og Mejeri. Vi har altid solgt oste, bare ikke så meget. Nu er osteafdelingen er en stor del af butikken.
– Vi har vores egen Osted ost med og uden kommen. Både i en mellemlagret og en lagret version. Det er bløde og cremede oste af Danbo-typen.
Butikken får oste hjem hver uge og sælger en hel del skæreoste.
– Vi er ret gode til de stærke oste. Folk kommer langvejs fra for at købe dem, siger slagtermesteren.
Ostebord kontra tapas
Slagtermester Kennet Hansen overtog Osted Slagter&Ost på Fugletoften i marts 2001. Og han holder stadig fast i de håndværksmæssige traditioner i slagterfaget.
Det betyder blandt andet, at kød hænger og modner naturligt, og at røgvarer, saltvarer og pålægsvarer produceres helt fra bunden efter originale opskrifter.
– Vi fremstiller varerne ved håndkraft og med ”gefühl”. Vi kan se, når tingene er færdige, forklarer han.
– Der bliver solgt masser af pølse- og osteborde med tilbehør, som nogen opfatter som tapas. Det sælger vi også. Men at kalde det for tapas, det er bare ikke vejen for mig.
Bestiller man tapas hos Osted Slagter&Ost, får man som hovedregel otte små selvstændige retter.
– For mig er de moderne tapas små selvstændige retter. Jeg synes, det skal være finere madlavning, når man laver tapas, siger slagtermester Kennet Hansen.
– Vi har pesto, marmelader osv., så man selv kan sammensætte et pølse- og ostebord. Ellers hjælper vi gerne. Butikken har mange specialiteter, og meget af det er hjemmelavet. Det er lige fra sennep til nødder i akaciehonning.
Buffeter og grill
Foråret er begyndt at røre på sig, og inden længe starter grillsæsonen og konfirmationerne.
– Vi har seks forskellige buffeter, man kan vælge imellem og grill-selv buffeter fra 10 personer og opefter. Man kan også leje grillen hos os.
Vil man gerne slippe nemt over frokostbordet, så er Osted Slagter&Ost leveringsdygtig.
– Har man brug for en slagter eller en kok til et større arrangement, så klarer vi også det, siger Kennet Hansen.
Osted Slagter&Ost fremstiller forskellige spegepølser og grill-pølser, som man gerne tager til nordiske fagkonkurrencer med.
– Vi har 51 medaljer i alle tre ædle metaller. Det er en slags svendeprøve for mestre, så vi stadig kan holde os selv i ørerne med det gode håndværk, siger Kennet Hansen.
Fakta:
Osted Slagter&Ost er en god gammeldags slagter med tradition for de bedste slagtervarer og alt inden for det gamle stolte fag. Det rækker lige fra gammeldags modning af okse- og kalvekød på krog til moderne mad ud af huset. Butikken blev etableret i 1910, og lige siden har der været en slagter på Fugletoften i Osted.
Slagtermester Kennet Hansen overtog virksomheden i marts 2001.
I 2017 blev det tidligere Osted Ost en del af forretningen, så butikken i dag også tilbyder mere end 100 oste fra det meste af Europa.