”Bestil gerne i god tid” anbefaler delikatesseleder Linda Molnar.
Ænder, bornholmergrise og kolde og lune retter
Annonce: I SuperBrugsens delikatesse- og slagterafdeling kommer mortensaften, jul og nytår til at sætte sit præg på arbejdsopgaverne de næste to måneder.
Del denne artikel
Tekst af Conny Probst. Foto Klaus W. Rasmussen.
HVALSØ: Den 10. november er det mortensaften, og i mange hjem står der andesteg på menuen. Her står SuperBrugsen klar, hvis man gerne vil komme let over and og tilbehør.
– Man kan bestille en ”and med det hele” til to personer for 195 kroner. Vi beregner en halv and pr. person, og der er også brune kartofler med. Vi køber kogte kartofler og bruner dem selv, fortæller delikatesseleder Linda Molnar.
Man kan tilkøbe gammeldags æblekage med flødeskum til mortensanden.
Det er også blevet tid til at kigge ind i julemåneden, hvis man vil bestille julefrokoster eller maden til selve juleaften.
– Vi ved, at nogle dage er mere travle end andre, og vi har jo en vis kapacitet. Så vi vil gerne have bestillingerne så tidligt som muligt, siger Linda Molnar.
Som udgangspunkt er er to julefrokost-menuer; en stor og en lille. Og så er der forskellige tilvalg. Brød anbefaler Linda Molnar, at man bestiller hos bageren, så det kan hentes sammen med brugsens julemenuer.
Allerede nu kan man købe brugsens hjemmelavede spegepølser, kogte rullepølse, finker og sylte af bov og nakkefilet.
Den 23. december
Man kan også bestille mad til juleaften, enten flæskesteg eller and. Maden skal hentes dagen før – den 23. december – og det betaler sig at være ude i god tid.
– Der er mange familier, der hellere vil bruge dagen på at hygge end at stå i køkkenet, siger Linda Molnar.
Her er der muligt at tilkøbe risalamande. Mandel og mandelgave skal man dog selv sørge for.
Vil man selv tilberede julemiddagen, så kan man bestille dansk landand, berberiænder og kalkun hos slagteren. Det samme gælder flæskestege og forskellige andre udskæringer fra bornholmergrisen.
– Vi kan også godt skaffe økologisk, men så skal man være ude i god tid.
– Der kommer gode tilbud på stege hele julemåneden, men man skal huske at være opmærksom på holdbarheden og eventuelt putte stegen i fryseren.
– Det er en travl tid, vi går i møde, og vi vil selvfølgelig forsøge at gøre alle tilfredse Men vores arme har kun en vis længde, siger Linda Molnar.
Nytårsmenuen kommer også snart på hjemmesiden.
– Den er rigtig lækker. Der er tænkt anderledes, men ikke meget anderledes.
– Der bliver også grønne alternativer til nytårsmenuen, siger Linda Molnar, der på nuværende tidspunkt ikke vil røbe mere.