Myretuen flytter 1,4 km fra sin nuværende placering midt i Gevninge for at blive nabo til Trællerupskolen. Den nye placering styrker brobygningen mellem skole og børnehus

Første spadestik til Myretuen taget

I regn og blæst blev der gravet ud til en helt ny Myretuen ved Trællerupskolen. Idrætsinstitutionen Myretuen får nyt byggeri og ny beliggenhed – men tager de gode vaner og idéer med.   

Del denne artikel

LEJRE: Idrætsinstitutionen Myretuen har siden 1970’erne boet i Gevninge – i det, der i dag er temmelig slidte bygninger. Men snart er det slut, for torsdag den 10. oktober tog borgmester Tina Mandrup første spadestik til det nye Myretuen.   

Nyt byggeri og ny beliggenhed 
Myretuen er en certificeret idrætsinstitution, hvor bevægelse og motorik er en del af dagligdagen. I det nye Myretuen er bevægelse tænkt ind fra starten, både ude og inde – og midt imellem, for på legepladsen laves en overdækket sandkasse.   

Borgmester Tina Mandrup Lejre Kommune

Tina Mandrup talte til det første spadestik:   
“Det hele bliver større, både inde og ude – og nyt. Men alt gammelt hældes ikke ud med badevandet, for jeg ved, at der er nogle af de gode idéer fra det gamle Myretuen, som I har bedt om, kommer med over i det nye. For eksempel bærende skinner i loftet, så I fortsat kan lave jeres egen ‘lege-jungle’. Og så er der nogle ting, der bare skal være helt nye. Jeres køkken for eksempel; forældrene har stemt ja til madordningen, og derfor skal der selvfølgelig være et nyt, moderne og effektivt produktionskøkken, hvor alle skufferne kan åbnes.” 

 
  

Myretuen flytter 1,4 km fra sin nuværende placering midt i Gevninge for at blive nabo til Trællerupskolen. Den nye placering styrker brobygningen mellem skole og børnehus. 
 

“Med det styrker vi de stærke bånd, I allerede har med Trællerupskolen.Vi styrker jeres mulighed for samarbejde, og vi styrker overgangen fra institution til skole. Med andre ord, så skaber vi her de bedste rammer for at virkeliggøre Lejre Kommunes Børne- og Ungepolitik og skabe fællesskaber, hvor vores børn og unge trives, lærer og udvikler sig,” sagde en meget glad Tina Mandrup i sin tale, hvor hun også takkede personale og forældre for deres udstrakte tålmodighed.   

Fakta: 
Børnehuset Myretuen bliver et svanemærket træbyggeri, hvilket skal være med til at reducere brugen af traditionelle materialer som beton og stål og dermed CO2-udledningen. Derudover vil man installere varmepumper, solceller og grønne tage. Børnehuset har fem grupperum og et natur/krea-hus på legepladsen, og det forventes at stå færdigt ultimo 2025. 


Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig