– Man skal ikke have sin egen familie med til systemisk familieopstilling, pointerer Lone Riis.

Vi tilhører alle forskellige systemer

Som mennesker er vi forankrede i og tilhører forskellige systemer, hvor vi følelsesmæssigt påvirker hinanden; i familien, i parforholdet, via vores venskaber osv.

Del denne artikel

Tekst af Conny Probst.

HVALSØ: – Systemisk familieopstilling er en enkel måde at se sine livssituationer i et nyt perspektiv, forklarer Lone Riis, der oven i en række uddannelser som psykisk førstehjælper, selvværdsvejleder, pædagog og proceskonsulent er certificeret i metoden Familieopstilling og Systemisk opstilling. – Måske ønsker man at slippe svære tanker, stoppe et mønster der gentager sig, opnå mere selvværd eller lethed i livet – eller har lyst til at få et nyt perspektiv på en fastlåst situation med en relation.

– Ved systemisk vejledning kan jeg yde støtte til at kaste lys på udfordringen og få øje på nye handlemuligheder og valg, slippe gamle usunde mønstre og afhængigheder og dermed trives bedre i nuet og fremtiden, siger Lone Riis.  

I weekenden den 2. og 3. november kan man træffe hende i beboerhuset i Brune Banke 56, hvor der vil være fokus på metoden Familieopstilling. 

– Lørdag er for fagligt og personligt interesserede til oplæg, debat og små. Søndag er der mulighed for prøve at deltage i to familieopstillinger, siger Lone Riis. 

Anerkendt metode
Metodens grundlægger er den tyske, katolske missionær Bert Hellinger, der studerede menneskelige relationer, adfærd og genopbygning af sunde systemer i Afrika.  – Familieopstilling har være en anerkendt metode i Tyskland siden 1980’erne og er sidenhen blevet videreudviklet og anvendt professionelt i terapi mv., siger Lone Riis. 

I praksis foregår den systemiske opstilling ved, at en klient med et tema interviewes. 

Ved hjælp af personer/repræsentanter ude på et gulv, kan Lone Riis synliggøre og afdække skjulte mønstre og sammenhænge. 


Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig