Arkæologiske undersøgelser har også afsløret uhyggelige historier om Lejres fortid – som graven i skibssætningen, hvor en mand er blevet halshugget. Museets formidler er iklædt en munkekutte, når han inviterer på tur i mørket. Foto: ROMU

Uhyggelige historier ved Skibssætningen

Der er familierundvisning på Lejre Museum i efterårsferien. 

Del denne artikel

LEJRE: I efterårsferien breder uhyggen sig på Lejre Museum i form af en stemningsfuld skumrings- eller aftenrundvisning, hvor man kan høre historier om vikingetidens tro og uhyggelige monstre fra sagnene om Lejre.

Sagnene om Lejre er fuld af fantastiske, dramatiske og uhyggelige fortællinger om monstre, helte og skurke. Tag for eksempel Grendel, et reptilagtigt monster, der plagede skjoldungen Roar i sin hal. 

Arkæologiske undersøgelser har også afsløret uhyggelige historier om Lejres fortid – som graven i skibssætningen, hvor en mand er blevet halshugget.

Disse uhyggelige historier – og flere til – kan man høre i efterårsferien, når Lejre Museums formidler, klædt som middelaldermunk, inviterer på tur til Skibssætningen i mørket. 

Der er to ture pr. dag den 15., 16. og 17. oktober: En tur klokken 17 -18, hvor skumringen breder sig, og en tur klokken 19 – 20, hvor mørket har sænket sig. 

Begge ture starter på parkeringspladsen ved Lejre Museum. 

Rundvisningen kan være uegnet for små børn. Anbefalet aldersgruppe er 7 til 14 år. 

Det er gratis for børn under 18 år. Man skal tilmelde sig via Billetto.


Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig