Der er nu man skal sikre sig, at blandt andet ens tagrender er fri for snavs, grene og blade. En stoppet tagrende kan medføre en lang række problemer, da vandet ikke ledes væk fra huset.

Det er snart tid til at få renset tagrender

ANNONCE: Er tagrenderne fyldt med blade, grene og andet snavs, kan de stoppe til. Og det kan medføre en række problemer.

Del denne artikel

Tekst af Conny Probst.

LEJRE: – Det er nu, man skal bestille tid til at få tømt og renset sine tagrender, så de er klar til at modtage de nedbørsmængder, der falder i efterårs- og vinterperioden, siger Henrik Kirkestrup fra Mejsegaarden. 

Huset bliver udsat for store mængder af regnvand, som bliver samlet op i tagrenden, ført via tagnedløbet ned i nedløbsbrønden og væk fra huset. Er der en tilstopning på vandets vej, kan man risikere at blive straffet med fugt i huset. 

Sædvanligvis bør man tømme sine tagrender hvert halve år. 

Har man meget mos på taget, skal de tømmes og renses oftere, fordi mosset falder ned og tilstopper tagrenderne. Det samme gælder, hvis der står træer tæt på huset. 

KwH-prisen er steget
Den 1. oktober blev net tariffen hævet igen, og det er dyrt at bruge strøm. Især i spidsbelastningen mellem klokken 17 til 21, fortæller Videnscenter Bolius og råder til, at man finder de gode elvaner frem igen, dvs. flytter forbruget – hvor det er muligt – til de tidspunkter, hvor strømmen er billigst. For eksempel vil 1 kWh koste 73 øre ekstra fra klokken 17-21 hos flere selskaber, og den vil også koste mere fra klokken 6 til 17 og klokken 21 til 24.

Spar penge med en varmepumpe
Man kan spare masser af penge alt efter, hvilket varmeanlæg man har eller vælger til sin bolig. Det viser en sammenligning af prisen på de forskellige opvarmningsformer, som Videncentret Bolius har udarbejdet.

Opvarmer man sit 130 kvm store parcelhus udelukkende med el radiatorer, løber det årlige forbrug op i 18.100 kWh. Lader man luft til luft-varmepumper klare opvarmningen, ligger forbruget på 3.202 kWh. En luft til luft varmepumpe kan dog sjældent varme huset op alene. 

– Det er ikke tilladt selv at installere en varmepumpe, fortæller Henrik Kirkestrup, indehaver af Mejsegaarden, der af anmeld-haandvaerker.dk er kåret som årets varmepumpeinstallatør.

– Det kræver teknisk indsigt både at installere den og at afgøre, hvilken størrelse anlæg, der er behov for. 

– Vi tilbyder rådgivning i forbindelse med valg af en luft til luft varmepumpe. Montagen står vi også for. Service og vedligehold er også noget, vi gerne vil håndtere. 

– Vi går meget op i at holde os ajour med lovændringer, procedureændringer og lignende, så kunderne altid får den rigtige rådgivning og den bedste løsning.

– Er man endnu ikke helt overbevist, dykker vi gerne yderligere ned i, hvorfor det kan være en rigtig god ide at investere i en luft til luft varmepumpe til boligen derhjemme eller til sommerhuset, siger Henrik Kirkestrup.

Spænding til det sidste
Frem til fredag den 20. september kunne man stemme på sin favorit til Lejre Kommunes Erhvervsprisen 2024. Der var for Henrik Kirkestrup spænding til det aller sidste. Vinderen blev Restaurant Herthadalen, der slog Mejsegaarden, som fik en flot anden plads, med blot 6 stemmer. Henrik Kirkestrup ønsker Herthadalen et stort tillykke med den flotte førsteplads og glæder sig samtidig over, selv at have landet en stærk andenplads.

Henrik og hans team af medrbejdere glæder sig til resultatet af, hvem der i år skal have Erhvervsprisen 2024.


Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig