Vores tapas er årstidsbestemte og afspejler dagens valg, fortæller slagtermester Kennet Hansen.
Pølse og ost er ikke tapas, som nogle måske vil tro
ANNONCE
Tapas er raffinerede små retter, hvis man spørger slagtermester Kennet Hansen fra Osted Slagter&Ost.
Tekst af Conny Probst. Foto Klaus W. Rasmussen
OSTED: – For mig er de moderne tapas små selvstændige retter. Jeg synes, det skal være finere madlavning, når man laver tapas, siger slagtermester Kennet Hansen. – Der bliver solgt masser af pølse- og osteborde med tilbehør, som nogen opfatter som tapas. – Det sælger vi også. Men at kalde det for tapas, det er bare ikke vejen for mig. Bestiller man tapas hos Osted Slagter&Ost, så får man som hovedregel otte små selvstændige retter. Og det er rigeligt til at blive mæt af – det er bare et spørgsmål om størrelsen på retterne, understreger slagtermesteren.
Hjemmelavede lækkerier
– Det kan eksempelvis være vores egen hjemmerøgede eller gravad laks, tunmousse, små kurve med braiseret oksemørbrad, vores hjemmesaltede og røgede mørbrad, lakseroulader, udhulede æg hvor blommen er rørt op med trøffelmayonaise, portvinsmousse, lakserilette eller selleripuré med culotte.
– Der er så mange muligheder, siger Kennet Hansen.
Surprise-tapas
– Kunderne kan selvfølgelig være med til at bestemme retterne, understreger han. – Jeg spørger som regel, om der er noget, de ikke kan lide. – De fleste lader det være op til os at bestemme retterne. De har tillid til os. Det kunne man også se op til nytår. Der var en hel del, der havde bestilt vore nytårsmenu, før vi overhovedet havde afsløret, hvad menuen bestod af.
– Jeg laver gerne lidt ost også. Og hvis de vil have lidt pølse, så får de selvfølgelig det.
Der er masser af forslag til mad ud af huset, hvis man besøger butikkens hjemmeside.
Men tapas-menuen er der ikke, og det er der en god grund til, fortæller Kennet Hansen:
– Vores tapas er årstidsbestemte og afspejler dagens valg, siger han.