Fasaneriet, Lejre, Restaurant, Johnnie Andreasen

Johnnie Andreasen står i spidsen for køkkenet på Fasaneriet

Kærlighed til mad – lavet fra bunden

Annonce

Restaurant Fasaneriet har ikke mindre end tre røgovne. For de vil helst stå for det hele selv.

Tekst af Conny Probst. Foto: Klaus W. Rasmussen

LEJRE: På Skottehusvej 12 – i smørhullet mellem Roskilde og Kirke Hvalsø – ligger restaurant Fasaneriet. I naturskønne omgivelser og med Ledreborg Gods og Ledreborg Palace Golf som nabo.
I køkkenet huserer seks fuldtidsansatte kokke anført af restauratør og køkkenchef Johnnie Andreasen.
Jeg har en stor kærlighed til mad og går meget op i, at det hele laves fra bunden af de bedste råvarer. Vi har udvalgt nogle gode leverandører. Det er det, jeg søger – ikke halvfabrikata, siger Johnnie Andreasen, der har været selvstændig i 34 år.
Vi røger det hele selv. Eksempelvis kold- og varmrøget laks, fasaner og olier, så mayonaisen får en let røget smag.
De sidste to år har Fasaneriet været med i madfestivalen RO:KOST, der i uge 41 hylder de mange lokale fødevarer, som produceres i lokalområde
Vi fik grøntsager fra Godisgrønt, økologiske frilandsgrise fra Hegnsholt, kartofler fra Ryttergården, dyrekølle fra Ledreborg osv., fortæller køkkenchefen.

Alle ugens dage

Restauranten har åbent alle ugens syv dage. For spisende gæster, catering, take-away, møder, kurser, fester osv.
Alle er velkomne her, understreger Johnnie Andreasen.
Går man en tur i området, kan man komme ind og nyde en kop varm kakao og en pandekage. I weekenden serverer vi brunch, og alle ugens dage er der mulighed for at spise frokost og aftensmad i restauranten.
Vi har selskabslokale på førstesalen med plads til op til 100 gæster. I april og maj bliver der opsat en fest-pavillon til konfirmationer, runde fødselsdage, barnedåb osv., fortæller bookingchef Nickie Wilton Larsen, der sammen med kunderne planlægger, hvordan den store dag skal forme sig.

Bøf med bløde løg

Det er Johnnie Andreasen, der står for menu-planlægningen og for månedens menu.
Jeg tager selvfølgelig en snak om det i køkkenet, hvor drengene kommer med input i fællesskab, fortæller han.
Fasaneriet har et fast menukort, skiftende månedsmenuer og sæsonmæssige menuer, eksempelvis til Mortensaften.
Om tirsdagen serverer vi altid stegt flæsk. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at det var noget, vi skulle køre med. Men det er virkelig noget, folk kan lide.
Herudover er der også en dagens ret. God, gammeldags mad som boller i karry, bankekød, hakkebøf og forloren hare.

Jul og nytår

Man kan nyde sin julefrokost i restauranten eller hjemme hos sig selv. Vil man gerne slippe for juleaftensmaden, klarer Restaurant Fasaneriet også det.
Sidste års nytårsmenu blev produceret henved 1.000 gange.
Og at dømme efter opslagene på facebook, var det en god oplevelse: ”Ekstraordinært lækkert måltid”. ”Ustresset afhentning og en veludført instruks”. ”I gør en stor og vigtig forskel” og ”I er et super team” var nogle af de mange kommentarer.
Jeg havde aldrig troet, vi skulle lave så mange nytårsmenuer. Vi startede med 300 kuverter det første år, siger Johnnie Andreasen.

Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig